• Kamis, 8 Desember 2022

Umak Kudu Itreng Kuliner Nakaman Asli Ngalam Orem-orem

- Senin, 29 November 2021 | 21:50 WIB
Orem-orem, nakaman khas Ngalam sing jarang genaro itreng. (Bro Yonathan Channel)
Orem-orem, nakaman khas Ngalam sing jarang genaro itreng. (Bro Yonathan Channel)

About Malang, 29 November 2021 – Nawak-nawak lek misal nokat nakaman khas Kota Ngalam, pasti akeh sing njawab Oskab.

Tapi, opo nawak-nawak itreng lek ono kuliner sing mek umak iso temui di Ngalam jenenge Orem-orem?

Orem-orem iku nakaman khas Kota Ngalam sing digawe tekan tempe goreng, suwiran ketep lan kuah santen kentel.

Baca Juga: 4 Rekomendasi Nakam Ingeb nang Kota Malang, Gawe Sing Bingung Ingeb Nakam Opo

Orem-orem dikenal gae ajangan nakam Genaro Ngalam pas acara ibar utowo syukuran tekan tahun 1980-an.

Kota Ngalam sing dikenal duwe cemilan khas ‘Tempe khas Ngalam’ utowo kripik tempe gawe Orem-orem popular lan disenengi Genaro Ngalam.

Orem-orem kadit lengkap lek genok tupat lontong karo kuah santen sing kentel.

Baca Juga: Iki Sejarah Singkat Oskab Ngalam, Panganan sing Cocok Gawe Udara Adem Ngene

Kuah Orem-orem ledome mirip karo sayur lodeh sing kentel lan duwe roso pedes. Kadang Orem-orem dinakam bareng kecap igel utowo sambel.

Halaman:

Editor: Arvendo Mahardika

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X