• Kamis, 8 Desember 2022

Dikenal dadi Panggon Wisata Vila, Iki Sejarah Songgoriti sing Jarang Dikenal Nawak Enom

- Selasa, 30 November 2021 | 07:15 WIB
Anggota tim dari Balai Pelestarian Cagar Budaya (BPCB) Trowulan melakukan eskavasi di Candi Songgoriti, Batu, Jawa Timur.
Anggota tim dari Balai Pelestarian Cagar Budaya (BPCB) Trowulan melakukan eskavasi di Candi Songgoriti, Batu, Jawa Timur.

About Malang, 29 November 2021 - Arek Ngalam pasti kadit asing ambek seng jenenge Songgoriti. Jarene nggen iki kawasan sing penduduk podo ramah-ramah mergo gurung kenal wis dikongkon mampir.

Ndek Songgoriti dewe cidek karo Taman Rekreasi Tirta Nirwana lan kawasan rekreasi liyane.

Dilansir AboutMalang.com tekan web ppid.batukota.go.id, Lokasi Songgoriti iki ono ndek Desa Songgokerto, Kecamatan Batu sing melbu ndek kawasan Ngalam Raya.

Baca Juga: Prakiraan Cuaca BMKG untuk Daerah Malang Berlaku Selasa 30 November 2021

Tibae Songgoriti iki ono sejarahe, yoiku ono Candi Songgoriti sing dadi peninggalan Kerajaan Mataram Kuno ndek abad ke 9-10 sing sekitar tahun 886.

Candi Songgoriti iki dewe dadi kebanggan gawe warga Kota Batu opo maneh ndek jaman saiki jarang ono wong sing eruh sejarah Songgoriti.

Jarene juru kunci Candi Songgoriti, Hariyoto nyeritakne ndisik kawasan ndek daerah Songgoriti iku nggak iso dihuni oleh menungso mergane isih berupa kawah sing panas.

Baca Juga: H-1 Wakil Indonesia Berjuang di PMGC 2021, Inilah Rentetan Pencapaian Bigetron Red Aliens di PMGC 2020

Nanging sak wise Mpu Sendok sing dadi Raja Medang utowo Kerajaan Mataram Kuno lan Mpu Supo pas lelungan yen Daerah Songgoriti iki iso didadekne nggen perkampungan.

Halaman:

Editor: Thita Anwansyah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X